De locatie

Het gebied rond het station wordt straks een spectaculaire entree voor Eindhoven. Naast Lightyards komt tussen het station en de Bijenkorf District E: een urban set van drie gebouwen met ranke torens vol interessante plekken en woningen.

Het stationsplein zelf verandert in een veelzijdig plein met veel groen, verblijfsplaatsen, water en licht. Daaronder komt een ruime, openbare fietsenstalling. Aan de rechterzijde van het plein loop je zo ons groene Lightyards in. Een stadse oase met verblijfsplaatsen, kleinschalige horeca en prachtige entrees naar de woningen en kantoren. Via dat binnengebied wandel je naar Edge, waar de functies werken en wonen gecombineerd worden. Net ever verder kom je dan bij het water van de Dommel, waar een mooi nieuw ecologisch gebiedje wordt gevormd.

Door de centrale ligging, direct gelegen aan het belangrijkste internationale OV-knooppunt van Zuid-Nederland, biedt de locatie veel kansen. Het gehele stationsgebied van Eindhoven zal na de herontwikkeling een enorme boost krijgen, passend bij de transformatie die Eindhoven zelf doormaakt: van een dorps karakter met stadse elementen naar een hoogwaardig stedelijk karakter met dorpse elementen.


Ook benieuwd hoe het Stationsgebied Zuid in Eindhoven eruit gaat zien als de projecten Lightyards, District E en Edge allemaal gerealiseerd zijn? Dat komt goed uit want de gemeente Eindhoven heeft een sublieme VR presentatie laten maken waardoor alvast een voorproef krijgt van de metamorfose die de stad de komende jaren geleidelijk aan zal ondergaan. Dankzij Virtual Reality technieken zijn de makers tot realistische, futuristische beelden gekomen die zeker zullen aanspreken. Klik op onderstaande link om door dit deel van de stad te wandelen en verbaas je. De presentatie is vanwege het meedraaien met de omgeving van hoog naar laag en van links naar rechts het beste te volgen op een smartphone of tablet.

Disclaimer: Deze beelden geven een eerste indruk van hoe de omgeving van het station aan de centrumkant eruit komt te zien. Het zijn beelden van de projecten met de informatie die nu bekend is. Als een ontwerp klaar is, staat dit bij de informatie van het project. De beelden helpen om te ervaren hoe dit gebied er in de toekomst uit kan komen te zien