24 mei 2022
Geplaatst door TeamLightyards

Voor alle nieuwsgierigen en doeners biedt het Van Abbemuseum wat wils. Dit museum voor hedendaagse kunsten heeft een sprankelend aanbod van exposities van kunstenaars uit heel de wereld, waardoor je het hele jaar door nieuwe kunstzinnige inspiratie kunt opdoen. Rondlopen en bewonderen kan onder begeleiding of in eigen tempo. Er zijn ook mogelijkheden om workshops te volgen of een kinderfeestje te houden. Het van Abbemuseum is er voor iedereen en heeft voor jong en oud een programma. Deze hotspot is ook zeer geschikt voor mensen met een beperking. Kijk op de website Van Abbemuseum - Museum voor hedendaagse kunst - Eindhoven voor alle mogelijkheden. Wie na alle indrukken even wil rusten kan zich terugtrekken in het sfeervolle restaurant met terras aan de Dommel.

Het Van Abbemuseum is in 1936 geopend en is genoemd naar de oprichter Henri van Abbe, succesvol sigarenmaker uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Als kunstliefhebber wilde hij anderen van zijn grote verzameling kunstwerken laten meegenieten en zo ontstond het museum. Natuurlijk zijn die stukken door de jaren heen aangevuld en vernieuwd, maar de Eindhovenaren zijn zeer trots op de instandhouding van deze culturele aanwinst. Het is een publiekstrekker die wereldwijd bekend staat.

De locatie aan de Stratumsedijk/hoek Bilderdijklaan is op zichzelf ook al een hotspot. Wandel eens om het gebouw heen om je te verbazen.