13 januari 2022
Geplaatst door TeamLightyards

Hoe modern de stad ook wordt, het stationsgebouw blijft haar vertrouwde uitstraling behouden en is daarmee een hotspot waaraan je niet zomaar voorbijgaat.

Het station oogt aan de kant van het stadcentrum bescheiden, maar kan door het artistieke karakter concurreren met stationsgebouwen van andere steden. Het stationsgebouw van Eindhoven Centraal laat zien waardoor de stad Eindhoven groot is geworden: door Philips. De architect heeft een bijzonder object in gedachten gehad bij het ontwerp. Zoals je ziet heeft het de beeltenis van een transistorradio. Een van de eerste producten die destijds met de naam Philips erop naast de TV van Philips in de huiskamers kwam te staan.

Het standbeeld van oprichter Anton Philips heeft een prominente plaats voor het stationsgebouw gekregen. Hij begroet als het ware elke reiziger die het gebouw wil betreden. En houdt wellicht en oogje in het zeil op de stad. Leuk om te zien hoe de historie bewaard blijft.

Kom je in de centrale entree dan mag je daar gerust een stukje op de piano spelen alvorens je doorloopt naar de toegangspoortjes en de passage met de niet te missen winkeltjes en horeca.

Werp ook even een blik naar boven voor een inkijkje in de mooiste stationsrestauratie van het zuiden, of beter, loop de trap op voor een uitzicht over de binnenstad. Gewoon een keer doen!

PS De ontwikkelingen met betrekking tot de CO2-uitstoot gaan hard. De trein zal vaker het beste alternatief worden voor vervoer door Nederland en naar het buitenland. Kijk voor mogelijkheden en actuele info op www.nsinternational.com en www.ns.nl en plan meteen je reis!