24 september 2022
Geplaatst door TeamLightyards

Je vindt ze in de binnenstad deze futuristische eyecatchers. Ze weerspiegelen alle dagen van het jaar bij zon en regen een ander beeld van de stad, maar ook daarbinnen gebeurt op gezette tijden vanalles. De in de panden gevestigde winkels en horeca bieden namelijk elk seizoen afwisselende accessoires voor interieurs en modecollecties.

Van deze blobs bestaan overigens ook kleinere 'broertjes' in de buurt. Zij liggen over de entrees van de ondergrondse fietsenstalling.

Tip: Ga bij de 25 meter hoge blob van Sissy Boy eens binnen en neem de roltrap naar boven voor een nieuwsgierige blik op alle dynamiek in de stad en het stationsgebied. En neem de tijd om plaats te nemen in de vele gezellige zitjes van de inpandige lunchroom.

Leuk om te weten: deze uit staal en glas gevormde gebouwen met hun rondingen zijn ontworpen door de Italiaanse architect Massimiliano Fuksas. Vers van de pers weten we nu ook dat de gemeente Eindhoven graag nóg zo'n futurisch bouwwerkje in de stad zou willen. Van de gloeilamp. Een gigantische gloeilamp als gebouw of monument, die past toch echt bij de geschiedenis en economische groei van Eindhoven. Die hoort erbij. Daarom gaan we de ontwikkelingen over dit ontwerp en de locatie natuurlijk helemaal volgen!