12 augustus 2022
Geplaatst door TeamLightyards

Welkom op de Kleine Berg, een van die gezellige winkelstraatjes die Eindhoven rijk is. Hier vind je een diversiteit aan winkeltjes en restaurantjes die je in de grotere winkelstraten niet gauw zal tegenkomen. Denk hierbij aan speciale boek- en muziekwinkels, bloemisten, hobbywinkels, kledingboetiekjes, café's (waar ook katten binnen mogen), luxe (en minder luxe) specialiteitenrestaurants en bijvoorbeeld ook een salon waar je de beste macarons van Nederland kunt kopen en home-made ijs. Echt even opzoeken dus dit straatje. Laat je meevoeren in je verbazing. En vergeet niet tussendoor ergens wat te gaan zitten voor een kop koffie, een biertje, wijntje of dat ijsje! 

De Kleine Berg zal in 2023 wel even op de schop gaan voor een aantal verbeteringen. Want al is het een gezellig straatje, het doorgaande autoverkeer maakt het voor passanten soms toch wel wat gevaarlijk. Ze worden verrast door een aanhoudende stroom langzaamrijdende auto's die een parkeerplaats zoeken of een bocht in de route wllen afsnijden. De gemeente Eindhoven heeft dit jaar besloten hier een auto-arm gebied van te maken met minder parkeergelegenheid en meer groen. Er komen ook vaste tijden voor het laden en lossen door leveranciers. Daarmee krijgen fietsers en wandelaars veel meer veilige bewegingsruimte. Dit heeft ook effect op de luchtkwaliteit ter plaatse. Bezoekers van terrasjes kunnen eindelijk schone(re) lucht inademen en genieten van een nog fleuriger buurt. Even geduld nog dus.