14 april 2022
Geplaatst door TeamLightyards

In de centrale bibliotheek aan de Emmasingel in de binnenstad kun je voor veel meer terecht dan het lenen van boeken of tijdschriften. Echt een bezoek waard deze hotspot! Er is onder andere een café, waar je koffie of thee met een stuk ambachtelijk gebakken taart kunt bestellen.

Deze bibliotheek levert een belangrijk aandeel in sociaal ondernemen en heeft hiermee een hoge plaats op de zogenaamde prestatieladder (PSO-keurmerk). Dit keurmerk wil zeggen dat je er behalve het lenen van boeken ook terecht kunt voor een heleboel andere zaken. Op de website van de Bibliotheek Eindhoven staat veel nuttige informatie over actuele activiteiten. Leuker is het om gewoon binnen te stappen (en je hoeft hiervoor niet één boek te lenen!).

 

Dit is er allemaal: 

 •  Café
 •  Cursus-/vergaderruimte
 •  Leestafel
 •  (oefen)computers
 •  Eetcafé
 •  (individuele) werk-/studieplekken
 •  Makerspace
 •  WiFi
 •  Internet-pc
 •  Printfaciliteiten
 •  Winkel
 •  Internettoegang
 •  Kopieerfaciliteiten