11 mei 2022
Geplaatst door TeamLightyards

De bakermat van DAF ligt in Eindhoven! En DAF is de stad niet ontgroeid, want nog altijd wordt een groot deel grond van de gemeente opgeslokt door de automotive industrie. Aan de kant van Geldrop wordt tot op de dag van vandaag een scala aan trucks geassembleerd voor verkoop in binnen- en buitenland. 

Ooit kwamen in de DAF-fabrieken ook personenauto's van de band. De automatisch te bedienen auto's van toen, werden immens populair en zijn in vele uitvoeringen uitgebracht. Een representatief aantal kun je in het museum bewonderen. Ze waren toen al echt leuk!

DAF is bij iedereen bekend, ook van de autobussen en legervoertuigen. Maar hoe vanaf de oprichting in 1926 de technologie zich heeft ontwikkeld en welke modellen zijn ontworpen, daarvoor moet je toch echt eens een kijkje nemen in dit bijzondere DAF-museum. De rijkdom aan historie kun je aan den lijve meemaken. Je hoeft geen deskundige te zijn om hier vol verwondering rond te lopen. Dit is trouwens ook voor gezinnen een leuk uitje.

 

TIP! De locatie aan de Tongelresestraat is op zich ook al bijzonder. Zo direct gelegen aan het kanaal met ophaalbrug en aan de rand van de historische wijk Villapark, biedt de omgeving van het museum je nóg meer moois om naar te kijken en leent zich bij uitstek voor een stadswandeling.

Voor alle informatie over het DAF-museum en tickets kun je het beste de website bezoeken. Zie onderstaande link.

Welkom bij de DAF Museum website - DAF Museum