4 juli 2023
Geplaatst door TeamLightyards

Wonen in het centrum van een grote stad stond vaak gelijk aan ongezond, gehorig en onveilig. Die tijden zijn wel voorbij. Tegenwoordig is er – met alle plannen voor stedelijke verdichting – veel meer oog voor gezondheid, welzijn en veiligheid. Dat geldt zeker voor Lightyards.

In Lightyards woon je in een hoogstedelijke omgeving, te midden van levendigheid en strakke architectuur, maar wel op een aangename en gezonde manier. Door het autovrije binnengebied, in combinatie met weelderig en veel groen, is er op straatniveau (en daarboven) in Lightyards alle ruimte om te ademen. Met plek om te zitten, te wandelen, een kop koffie te halen of je yogamat uit te rollen. Wellicht kies er je op een thuiswerkdag voor om buiten je laptop open te klappen of ga je even bijkletsen met je buurman. 

Collectief
In de strook achter Lightyards, tegen het spoor aan, komt ook nog een gezamenlijke privétuin voor de bewoners van Highlight. Fijn, gezond en veilig wonen doe je namelijk niet alleen: een sociaal prettige woonplek is belangrijk. In Highlight is er daarom veel aandacht voor het collectief. Met gezamenlijk binnen- en buitenruimtes waar je makkelijk je buren ontmoet, gebruikmaakt van handige voorzieningen en met vrienden kunt samenzijn!