2 juli 2024
Geplaatst door TeamLightyards

De bouw is van Lightyards is nog niet begonnen, maar de eerste bewoners zijn al gearriveerd! Heb jij ze al gespot?
De huismus voelt zich al lang thuis op het terrein van Lightyards. En natuurlijk willen we deze ‘bewoners’ niet wegjagen. Daarom hebben we ten zuiden van de Stationsweg een tijdelijk onderkomen voor ze ingericht: een ware mussentuin.

De mussentuin is een speciaal ingerichte plek waar de huismus zich thuis kan voelen. Zolang de bouw van Highlight en Lumen (onderdeel van Lightyards) duurt, kan de huismus zich hier tijdelijk huisvesten. Met speciaal op deze vogelsoort afgestemde beplanting en verdere inrichting met zandhopen, strooisel en een watervoorziening wordt ervoor gezorgd dat hier een veilige en fijne plek is voor mussen en hun families. Tot en met het einde van de bouw zal worden gezorgd voor de mussentuin. Daarna kunnen de mussen terecht in de permanente autovrije groen van Lightyards, bijvoorbeeld in het parkachtige binnenterrein, de (dak)terrassen en -tuinen en de secret garden ten noorden van Highlight.

Kom langs en leer meer
De mussentuin is weliswaar afgesloten voor bezoekers, je kunt er niet in. Maar je kunt er wel langslopen. De hekken rondom de tuin zijn voorzien van informatie over de huismus. Wist je bijvoorbeeld dat de huismus een van de meest voorkomende vogels in Nederland is?