22 oktober 2022
Geplaatst door TeamLightyards

Knoop XL (het gebied rondom het centraal station) is volop in ontwikkeling, maar wat er allemaal gebeurt en hoever de plannen zijn gevorderd, kun je de komende jaren ontdekken in je thuisbasis: Huiskamer Knoop XL. Dit wordt een plek voor iedereen!

Het is de bedoeling dat Huiskamer XL een ontmoetingsplek wordt waar je zomaar kunt binnenlopen. Waar je terechtkunt voor buurtactiviteiten en met vragen over alle ontwikkelingen en plannen. De organisatie wil meteen leuk aftrappen met een buurtbingo die in het teken zal staan van stedelijke ontwikkelingen en bouwprojecten. Hierbij zijn leuke prijzen te winnen!

De opening van de Huiskamer is vastgeknoopt aan de Dutch Design Week (DDW). Dit omdat de DDW tot op heden bijzonder inspirerend heeft gewerkt op de invulling van het gebied. De opening is in het laatste weekend van DDW, op 29 oktober aanstaande, van 15.00 tot 17.00 uur. Wil je die meemaken? Meld je wel even aan via deze link Aanmelden opening Huiskamer Knoop XL | OpenEindhoven 

Breng tijdens de DDW vooral ook een bezoek aan de vele XS- en XL-locaties in de stad. En natuurlijk ga je naar de speciale DDW-expositie over het stationsgebied van de toekomst. Deze is te zien van 22 t/m 30 oktober 2022 op het Stationsplein. Kijk hier voor meer informatie: Dutch Design Week: expositie 'Knoop XL in de startblokken' | OpenEindhoven

3D-Expositie
Kom binnen in de exporuimte, loop tussen de bouwblokken door en begeef je op verschillende hoogtes. Zet VR-brillen op, leer meer over de tijdlijn en ontdek de verschillende projecten in het gebied. Ben je benieuwd wat er is gedaan met de ideeën en adviezen van de bezoekers van vorig jaar? Blader dan door het inspiratieboek dat voor je klaarligt!

"We bouwen aan deze nieuwe wijk door er samen invulling aan te geven. Vorig jaar kon je meedenken over de toekomst en invulling van het gebied. Dit jaar staat de expositie in teken van beleving. Laat je verbazen door de omvang van Knoop XL en leer meer over de toekomst van het gebied." - Knoop XL