6 juli 2022
Geplaatst door TeamLightyards

Wauw, wat heb je daar nou op de kast staan? “Een pareltje! Vorig weekend gekocht in Londen”

Gewoon even heen en weer reizen tussen Eindhoven en Londen doe je relaxt en comfortabel met de trein. Wel een keer overstappen in Amsterdam voor dit wel heel leuke shopweekend zonder incheckgedoe en lange wachttijden. Je spaart hiermee ten opzichte van een rit met de auto of vliegreis enorm op de CO2*. En als bonus mag je lekker veel bagage meenemen.

*(verhouding CO2 trein:vliegtuig 1:10)

Vanuit Eindhoven neem je de intercity naar Amsterdam en daar stap je over op de Eurostar (vooraf reserveren). Vanaf Amsterdam duurt de reis amper vier uur. Je mag behalve jouw handbagage zonder bijkomende kosten maar liefst twee koffers meedragen waarvan je zelf het gewicht mag bepalen, dus je kunt lekker veel inkopen. Vintage of nieuw, de kosten van de aanschaf verdien je snel terug. Een retourtje kost afhankelijk van het moment dat je boekt, ca. 88 euro. Vroeg boeken loont hier. Uiteraard komen hier afhankelijk van jouw andere plannen kosten voor overnachtingen bij. Waar kun je zoal terecht voor je vintage?

Een leuk adres voor vintage zoals antiek, curiosa en andere opgeknapte schatten is Lassco Ropewalk, 37 Maltby Street, London SE1 3PA. Ropewalk - LASSCO - England's prime resource for Architectural Antiques, Salvage Curiosities Hier kijk je je ogen uit en een bezoek is beslist inspirerend.

Fijn uitrusten met een theetje en ondertussen van het Engelse groen genieten hoort er ook bij natuurlijk. Bezoek daarom ook de daktuin Queen Elizabeth Hall Roof Garden Café & Bar, Belvedere Road, South Bank, London SE1 8XX (aan de Theems). Wat je hier te zien krijgt, is heel verrassend. Deze rooftop heeft volkstuinen, fruitbomen en wilde bloemen alsof je op het platteland bent en dat gecombineerd met het uitzicht op de stad ‘stunning views’ is uniek. Queen Elizabeth Hall Roof Garden, London - Restaurant Reviews, Bookings, Menus, Phone Number, Opening Times (squaremeal.co.uk)

Deze beide locaties liggen ongeveer anderhalve kilometer van elkaar.

(nhoud met dank aan NS-magazine Spoor)