10 juni 2022
Geplaatst door TeamLightyards

Bent u ook zo benieuwd hoe het Stationsgebied Zuid in Eindhoven eruit gaat zien als de projecten Lichthoven, District E en Edge allemaal gerealiseerd zijn? Dat komt goed uit want de gemeente Eindhoven heeft een sublieme VR presentatie laten maken (onder voorbehoud begrijpelijk wel met een disclaimer) waardoor u toch een mooie schot voor de boeg heeft op de metamorfose die de stad de komende jaren geleidelijk aan zal ondergaan. Dankzij Virtual Reality technieken zijn de makers tot realistische, futuristische beelden gekomen die eenieder zullen aanspreken. Klik op onderstaande link om door dit deel van de stad te wandelen en verbaas u. De presentatie is vanwege het meedraaien met de omgeving van hoog naar laag en van links naar rechts het beste te volgen op een smartphone of tablet.

Wandel langs de Gender, vervolgens tussen de nieuwe hoogbouw en de gezellige terrassen bij het station. Wat verrassend anders wordt het aanblik van de stad. Weg zijn al die bovengrondse parkeerplaatsen, fietsen die kriskras op de stoep liggen, rommelige afvalcontainers; zie hoe de sfeer opknapt. Er is nog wel veel werk te doen, maar met deze beelden zullen veel kijkers zich een stuk beter gaan voelen.

Deze link is beschikbaar gesteld door de Gemeente Eindhoven: Stationsgebied Zuid Eindhoven van de toekomst in VR