28 januari 2022
Geplaatst door TeamLightyards

Bij de inrichting van het stationsgebied staat de menselijke maat centraal. Het is de bedoeling dat jong en oud zich tussen al die hoge gebouwen en beplanting prettig, veilig en gezien voelen. Het moet een plan worden waar ontmoetingen vanzelfsprekend kunnen zijn voor iedereen.

Momenteel is dit deel van het stationsgebied een oord waardoor je je verplaatst om van A naar B te komen. Maar dat gaat in de toekomst veranderen. Met het vorderen van de bouwplannen wordt dit gebied een verblijfszone om te verpozen en ontmoetingen te hebben.

Het begin is trouwens al gemaakt sinds The Student Hotel(TSH) is opgeleverd. Leuk om alvast kennis te maken met het café-restaurant misschien? www.thestudenthotel.com

Lichthoven geeft 100% aandacht aan eenzaamheid

Deze belangrijke menselijke waarde staat centraal in de ontwikkeling van bouwprojecten rondom het station, maar ook daarbuiten. Immers, de woonomgeving met hoogbouw zou je in bepaalde situaties een gevoel van eenzaamheid kunnen geven. Vandaar dat er een mogelijkheid wordt gecreëerd om je buren en andere omwonenden te ontmoeten. Zowel in de buitenruimtes tussen de bebouwing en beplanting, als binnen zal ingezet worden op het creëren van ontmoetingsruimtes. Met wellicht ook een gemeenschapshuis.

Een organisatie in Eindhoven die zich professioneel bezighoudt met de mentale gezondheid van alle inwoners in de stad en betrokkenheid wil tonen in de ontwikkeling van het stationsgebied, is WIJ Eindhoven. Goed om te weten dus. Neem eens een kijkje op hun site www.wijeindhoven.nl en zie wat deze kanjers allemaal doen.