6 januari 2022
Geplaatst door TeamLightyards

Wie vanuit het NS-station het Stationsplein opwandelt, staat meteen in het hart van de stad en daarmee oog in oog met grote warenhuizen zoals de Bijenkorf, C&A, Zara, Hema, Primark en de MediaMarkt. Maar natuurlijk zijn de kleinere winkels er ook, in grote getale zelfs. En wat dacht je van die knusse hotspots om eens even lekker te pauzeren met een koffie of een broodje? Het grote plein heet het 18 Septemberplein. Een ontmoetingsplaats voor jong en oud. En als het marktdag is, dan is het daar eigenlijk nog leuker!

  • Het 18 Septemberplein is de centrale plaats waar het winkelgebied zich vertakt naar de levensaders van de binnenstad. Dit 18 Septemberplein dankt haar naam aan de dag dat Eindhoven in 1944 werd bevrijd en sindsdien jong en oud verwelkomt. De bankjes op het plein staan er klaar voor. Waar ook kunstzinnige objecten te bewonderen zijn zoals de Blob (Binary Large Object) tot de Bubble en de poort van het Piazza Shopping Center.
  • Aan dit plein grenzen de grote winkelstraten zoals de Vestdijk, Demer en Hermanus Boexstraat. Hier vind je jouw drogisterij en opticien, je schoenwinkel en het warenhuis voor je basismode en huishoudelijke artikelen. Maar zwerf je verder de stad in, dan val je van de ene verbazing in de andere. Want het zijn namelijk juist de daarachterliggende kleinere straten en pleinen die de unieke sfeer van de Eindhovense binnenstad bepalen. Met de Catharinakerk als rustige baken.
  • Houd je van markten dan is Eindhoven rijk aan locaties. Vrijwel elke dag is wel ergens een markt of marktje voor bloemen en planten, groenten en fruit, noten, vis en kip dan wel voor stoffen, boeken, tassen, cadeaus en overig kleingoed.

 

Overzicht marktlocaties:

Maandag 12.00-16.30 uur: Tarwelaan bij de winkels in Vaartbroek
Woensdag 09.00-12.00 uur: Winkelcentrum Woensel (ruim 50 kramen)
Woensdag 13.00-16.30 uur: Gestel, Kastelenplein op het P-terrein
Donderdag 09.00-12.00 uur: Winkelcentrum Haagdijk bij de Tongelresestraat 

Donderdag 13.00-16.30 uur: St. Trudoplein
Vrijdag 12.00-16.30 uur: St. Gerardusplein
Zaterdag 10.00-17.00 uur: Woenselse markt (ruim 100 kramen)
Zaterdag 10.00-17.00 uur: Catharinaplein met vinyl, vintage, design en ambachtelijke producten
Zaterdag 10.00-16.00 uur: Wilhelminaplein (biologische markt)

En elke 3e zondag van de maand een Feelgood Market op Strijp-S, met kramen vol duurzame, lokale producten.