16 november 2022
Geplaatst door TeamLightyards

Het kabinet trekt bijna een miljard euro uit voor de bereikbaarheid van Eindhoven. Het meeste geld gaat naar de Fellenoord in Knoop XL (ligging aan noordzijde van station Eindhoven Centraal) waar mettertijd het ondergronds busstation Neckerspoel zal worden gerealiseerd. Als je de artist impression ziet die bij dit plan hoort, dan word je er meteen warm van. De urgentie van een ondergronds busstation is goed overgekomen in Den Haag. Hierdoor heeft de stad nu eenmaal meer ruimte voor woningbouw.

Er hebben in het kabinet meer belangrijke aspecten meegespeeld die geleid hebben tot deze genereuze keuze. “De grote kunst is dat al die mensen die een baan vinden ook een huis hebben waar je kunt komen” aldus minister Mark Harbers (infrastructuur). Als je als stad uit je voegen barst vanwege de groeiende economie, dan kun je er niet omheen dat de mensen die hier een baan krijgen ook in de regio moeten kunnen wonen en zich vanuit hun woning zo goed mogelijk kunnen verplaatsen naar hun werk en omgekeerd. Daarom komt er vanuit het station ook een snellere busverbinding met Veldhoven, zodat ASML medewerkers zonder teveel haltes op hun werkplek kunnen aankomen. 

Tevens zal geld gaan naar het uitbreiden van het sporennetwerk voor nog betere aansluitingen op het buitenlands treinverkeer naar België en Duitsland.

Een deel van deze tekst is overgenomen uit het Eindhovens Dagblad van 15-11-2022. Wil je weten waar het andere geld naartoe gaat en welke plannen nog meer spelen in de regio? Lees dan het hele Premium*-artikel door te klikken op deze link  https://www.ed.nl/eindhoven/<wbr></wbr>bijna-een-miljard-euro-voor-<wbr></wbr>bereikbaarheid-regio-<wbr></wbr>eindhoven-stad-krijgt-<wbr></wbr>ondergronds-busstation 

*Premium-artikelen zijn beperkt gratis in te kijken