6 juli 2022
Geplaatst door TeamLightyards

In Parijs en München worden de meeste octrooiaanvragen gedaan, maar daarna komt met stip op de derde plaats: Eindhoven. Geen andere stad in Nederland gaat hier overheen. Dit betekent wederom dat Brainport erg actief is. Koninklijke Philips diende de meeste aanvragen in.

Het aantal octrooiaanvragen dat door Nederlandse bedrijven werd ingediend bij het Europees Octrooibureau (EOB) is zelfs ten opzichte van 2020 met 3,1 % gestegen.

Nederland heeft een grote innovatiekracht. De innovatiekracht van een land heeft met het aantal inwoners te maken. Voor een dichtbevolkt land heeft Nederland in 2021 maar liefst 383 aanvragen per miljoen inwoners gedaan. Dat wij zo ambitieus zijn en zoveel ideeën ophoesten doen weinig landen ons na. Nederland staat met haar innovatiekracht op een vierde plaats. Wauw!

 

(Uit publicatie van EPO Patent Index 2021)