1 april 2022
Geplaatst door TeamLightyards

'Eindhoven de gekste' zeggen ze wel. En dat is niet alleen met carnaval. 'Eindhovuh' houdt van humor in de stad en dus vind je in de stad plekken met een hoge smile-factor. Ook in en rond het stationsgebied. In het fietstunneltje bij de Dommel bijvoorbeeld.

Het fietstunneltje bij de Dommel, waar je wandelend of fietsend de doorsteek maakt vanuit het stationsgebied naar de TU-campus (en terug) is in 2016 opgeleukt met de doldwaze Silly Walks graffitti van Mr. John Cleese. De malle loop met hoog opgetrokken knieën is afkomstig uit Monty Python's Flying Circus. In een van de sketches leer je Cleese kennen als ambtenaar van een fictief Brits departement die toezicht houdt op de ontwikkeling en subsidiëring van rare loopjes. Die loopjes zijn wereldberoemd geworden.

Voor deze kunstzinnige uiting zijn honderden spuitbussen grafitti-verf leeggespoten in de tunnel. Daarna is de tunnelwand voorzien van een speciale anti-graffiti coating om te voorkomen dat andere graffiti-artiesten de afbeeldingen willen opleuken of bederven.

Mr. John Cleese heeft de graffiti-artiesten destijds zelf mogen ontmoeten bij de onthulling van de afbeeldingen. Een gebeuren wat op zich al een sketch opleverde. Cleese kwam letterlijk als een held op pantoffels uit de auto stappen. De stad Eindhoven was supertrots hem te mogen ontvangen natuurlijk. Al was hij wat jaren ouder dan op de tekening, hij was nog even gek.

 

Tip! Je kunt de Silly Walk ook zelf doen als je een gekke work-out wilt doen. Gewoon even het tunneltje inlopen!