17 december 2021
Geplaatst door TeamLightyards

Natuur en bouw worden in heel Eindhoven op een gezonde manier afgewisseld. En natuurlijk, ook rondom het stationsgebied staat gezond groen centraal. Wat dacht je van het parklandschap van Eckart met veel gevarieerd groen en de enorme vijver, die in Eindhoven bekend staat als De Karpendonkse Plas. Deze plas is zo ongeveer de grootste vijver van Eindhoven, met een diversiteit aan watervogels en omrand door fluisterende rietkragen. Hier tref je ook de fervente hengelaars en ouderen die op een bankje van de voorbijgangers genieten.

Dit is het gebied waar je je matje wilt neerleggen voor je yoga-oefeningen, of om lekker te zonnen, te picknicken, wat je maar wilt. Je kunt ook besluiten rondom de plas te gaan wandelen, joggen of fietsen.

De Karpendonkse Plas ligt achter de TU/Eindhoven, op amper 10 minuten lopen van Lichthoven. Ga je sneller? Hardlopers zijn er in enkele minuten. Neem na je warming-up dan ook meteen even de tijd om wat te fitnessen in de open lucht. Er zijn in het park volop activiteiten die jou aanspreken. En er is nog meer. Je kunt hier ’s zomers ook zwemmen in de open lucht, in het zwemwater van de IJzeren Man.

Lekker naar wandelgebied Eckart voor een gezond ommetje

Natuurlijk kun je hiervoor de stad in, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Maar Eckart is een regelmatig bezoekje waard en je zal je longen, maar ook je ogen er een groot plezier mee doen. Waar anders kun je van die prachtige vogels spotten en zien hoe de seizoenen het parklandschap telkens weer van gedaante en kleuren doen veranderen?

Tip! Op www.eindhoven.nl/eindjeom vind je een leuke voorbeeldtour omschreven waarin je een uur lang kunt wandelen in dit gebied. Maar ongetwijfeld zullen er zeer veel varianten bestaan om elke wandeling weer anders te maken.

Oké, als wandelen niet helemaal je ding is, kun je in de omgeving ook heerlijk met je neus in de wind een fietstocht maken. In mijn volgende blogs zal ik speciaal voor fietsers een paar mooie routes uitstippelen. Want er valt zoveel te ontdekken…

Pufff

Even uitblazen met een cappuccino, broodje of salade tijdens je wandeling of fietstocht? Op de TU/Eindhoven kun je fijn even op adem komen bij www.hubble.cafe of www.dezwartedoos.nl en weer een beetje landen in de dynamiek van de stad en leergierige, ambitieuze mensen ontmoeten. Doen!